پایگاه مقاومت امام هادی(ع)روستای دم افشان

کوهپیمایی خانوادگی بمناسبت دهه فجر 94 دهه فجر مبارک کوهپیمایی خانوادگی بمناسبت هفته بسیج هفته بسیج گرامی باد. آيا ميدانستيد 44 رويداد فاجعه خونين در سرزمين منا تصاوير نادر و قديمي از حال و هواي مراسم حج مراسم تشیع و تدفین شهدای گمنام


آزمایش ساده و جالب شیمی

اسکناسی را از دوستتان قرض بگیرید و در داخل لیوانی که در آن مایع بی رنگی میباشد قرار دهید اسکناس را بیرون بیاورید و آن را آتش بزنید شعله های آتش دیده می شود ولی اسکناس نمی سوزد آتش را خاموش کنید و از دیگران بخواهید اسکناس را لمس کنند و اقرار کنند که داغ نیست .

مواد و وسایل لازم :

استن -آب - لیوان -اسکناس

شرح آزمایش:مایع داخل لیوان مخلوط آب و استون 50 در صد می باشد استن مانند الکل ها قابل اشتعال است و در دمای پایین شروع به سوختن می کند اما اسکناس  به آب نیز آغشته می باشد و دمای سوختن این شعله برای سوزاندن اسکناس کافی نیست بنابراین اسکناس نخواهد سوخت شما می توانید این کار را با مخلوط اتانول و آب نیز انجام دهید .


 



:: موضوعات مرتبط: دانستنیها، ،
:: برچسب‌ها: آزمایش, ساده, شیمی, اسکناس, آب, دما, سوختن, اشتعال, لیوان,

نویسنده : فریدون تاریخ : 13 / 12 / 1390

دانستني هاي جالب شيمي

    * آیا می دانید شیشه به ظاهر جامد است ولی مایعی است که با سرعت بسیار کند حرکت می کند.

    * آیا می دانید رادیم گرانترین فلز است.

    * آیا می دانید تمامی فلزات بجز آنتیموان و بیسموت در مواقع انجماد حجمشان کاهش می یابد.

    * آیا می دانیداسترانسیم از بقایای موجودات دریایی به دست می آید.

    * آیا می دانید کادمیم فلزی سمی است که در ساخت باطری های خشک کاربرد دارد.

    * آیا می دانید گالیم در دمای 30 درجه مایع می شود.

    * آیا می دانید اکسید کروم در ساخت نوار کاست وفیلم ویدئو استفاده می شود.

    * آیا می دانید لیتیم در جامد کردن روغن های صنعتی کاربرد دارد.

    * آیا می دانید جرم هريك از سياهچاله ها بين 1 ميليون تا 1 بيليون جرم خورشيدي است.

    * آیا می دانید بيشترين درجه حرارت ثبت شده برای انفجار بمب هيدروژني 100,000,000k است.

    * آیا می دانید كمترين درجه حرارت ثبت شده برای نقطه ي جوش هليوم 273 c است.

    * آیا می دانید آب داغ زود تر از آب سرد يخ مي زند.

    * آیا می دانید مي شود آب را در يک ليوان کاغذی بجوش اورد. (بدون سوختن ليوان)

    * آیا می دانید نانولوله ها ساختارهاي كربني 100 برابر قويتر از فولاد دارند.

    * آیا می دانید وزن نانولوله ها يك ششم وزن فولاد است.

    * آیا می دانید نسبت استحكام به وزن درنانولوله ها 600 برابر بيشتر از فولاد است.

    * آیا می دانید نانولوله ها مي توانند عايق، نيمه هادي و يا هادي باشند.

    * آیا می دانید دانشمندان يك عنصر فوق سنگين با عدد اتمي 118 یافتند كه كسري از ثانيه پايدار است.

    * آيا مي دانيد سختي آب مشابه سختي بتن است.

    * آيا مي دانيد تنها چيزي كه در اسيد حل نمي شود الماس است و فقط خيلي زياد آن را از بين مي برد.

منبع :azshimi.loxblog.com



:: برچسب‌ها: دانستنیها, جالب, شیمی, اکسید, کروم, ,

نویسنده : فریدون تاریخ : 13 / 12 / 1390

دانستنی ها در مورد نمک

دانستنی ها در مورد نمک

تفاوت نمک دریایی و نمک معمولی

مدتی است كه از گوشه و كنار نام نمك دریایی را می شنویم و اینكه خاصیت درمانی دارد و حتی می توان از آن در بهبود فشارخون استفاده كرد...

با شنیدن این مطالب بسیاری از هموطنان تمایل پیدا کرده اند كه از نمك دریایی بیش از پیش در تهیه غذاهایشان استفاده كنند با این امید كه نه تنها به ارتقای سلامتشان كمك می كند بلكه درمان كننده بسیاری از بیماریهایشان به خصوص فشارخون خواهد بود. اما باید گفت نمک دریایی با نمکی که ما استفاده می کنیم از لحاظ تغذیه ای هیچ تفاوتی ندارد و تنها فرقش این است كه کریستالهای آن درشت تر است و در برخی غذاها سبب ارتقای کیفیت آن می شود.

به عنوان نمونه در برخی نانها و شیرینی ها اضافه کردن این نوع نمک، سبب قوام بهتر و حتی تردی بیشتر می شود و کیفیت را بالا می برد اما از لحاظ تغذیه ای تفاوتی با نمک سر میز ندارد.

پس باید همان نکاتی که در مورد نمک معمولی رعایت می کنیم، در مورد نمك دریایی نیز در نظر بگیریم یعنی روزانه بیش از 3 تا 4 گرم استفاده نشود. زیرا زیاده روی در مصرف این نمك نیز بیماری های قلبی و سكته را به همراه خواهد داشت و طول عمر فرد را پایین خواهد آورد. جالب است بدانید مطالعات نشان داده اند كه داشتن رژیم های غذایی كه نمك فراوانی در آنها وجود دارد احتمال پوكی استخوان را به مراتب افزایش می دهد.

بنابراین مصرف این نوع نمك آن هم در حجم نامتعارف به فشارخونیها و زنان باردار توصیه نمیشود. برخی خوانندگان پرسیدهاند که آیا نمکی که در بازار به نام نمکدریا عرضه میشود واقعا نمک دریا هست یا خیر؟
در پاسخ به این پرسش باید گفت، ممکن است این ادعا تا حد زیادی درست باشد. نمک دریا را بیشتر از دریاچه ارومیه میآورند و نشانه آن نیز داشتن کریستالهای بزرگ است. البته در نمک دریا کریستالهای نمکهای دیگری هم مانند منیزیم و پتاسیم وجود دارد که باعث ایجاد مزه تلخ نمک دریا میشود.

منبع:azshimi.loxblog.com

 



:: موضوعات مرتبط: دانستنیها، ،
:: برچسب‌ها: نمک , دریایی , نمک, معمولی, ,

نویسنده : فریدون تاریخ : 13 / 12 / 1390

چرا وقتی در نوشابه نمک می ریزیم, با شدت بیشتری گاز آزاد می شود ؟

چرا وقتی در نوشابه نمک می ریزیم, با شدت بیشتری گاز آزاد می شود ؟ ابتدای ماجرا : هرچه دمای آب کمتر و فشار بیشتر باشد , ظرفیت پذیرش گاز بیشتری را خواهد داشت و به عنوان مثال CO2 بیشتری را در خود حل می کند. هنگام تولید نوشابه با استفاده از این خاصیت , در دماهای پایین و فشار بالا , نوشیدنی با تزریق گاز CO2 به حالت اشباع می رسد. بنابراین وقتی در نوشابه باز شود و نوشابه در دما و فشار معمولی قرار گیرد , محلول خاصیت فوق اشباع دارد یعنی مقدار CO2 حل شده در آن بیش از ظرفیت انحلال در آن دما و فشار است. چنین محلولی اگر شرایط مهیا باشد تمایل به آزاد کردن CO2 دارد. برای این کار گاز CO2 محلول باید به صورت حباب درآید یعنی مولکولهای CO2 حل شده باید در نقطه ای جمع شوند و با به هم پیوستن , یک حباب تشکیل دهند و به سطح نوشابه بیایند و از آن خارج شوند. اگر دقت کرده باشید تشکیل حباب در سطوح تماس خارجی نوشابه اتفاق می افتد یعنی در سطح نوشابه و دیواره های بطری یا دور نی . به زبان ساده این سطوح و به خصوص نا همواری های موجود روی آنها یا هر نوع ناهمگنی موجود در محیط نقش جایگاههای تجمع یا مکانهایی برای به هم پیوستن مولکولها و تشکیل حباب را بازی می کنند.به عبارت عامیانه یعنی مولکولها برای ایجاد حباب دنبال بهانه می گردند و این بهانه را در این سطوح پیدا می کنند. در این وضعیت ریختن نمک در نوشابه باعث خروج سریع تر گاز از محلول می شود. زیرا سطح بیشتری برای تشکیل حباب در اختیار مولکولها قرار می گیرد ( سطح جانبی بلورهای نمک ) . چیزی مانند تبلور ( = بلور شدن ) شکر پس از قرار دادن بلور یا نخ در محلول فوق اشباع آن.بنابراین چنین اتفاقی اصلا شیمیایی نیست. هیچ واکنشی هم صورت نمی گیرد و تقریبا هر ماده ای از نمک و شکر گرفته تا شن و ماسه که بتوانند نوعی ناهمگنی در محیط نوشابه ایجاد کند یا سطح آزاد در اختیار آن قرار دهد ( یا به طور خلاصه بهانه دست مولکولها بدهد ! ) میتواند این کار را بکند . این اتفاق را حتما در هنگام وارد کردن نی در نوشابه دیده اید. تنها مزیت نمک با شکر این است که به دلیل داشتن دانه های ریز سطح جانبی نسبی بیشتری در مقایسه با مواد درشت تر دارند.

منبع:azshimi.loxblog.com



:: موضوعات مرتبط: دانستنیها، ،
:: برچسب‌ها: , نوشابه, نمک , , شدت, گاز, آزاد, می شود , ؟, co2, ملکول, حباب, دما, فشار, گاز, ,

نویسنده : فریدون تاریخ : 13 / 12 / 1390



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به پایگاه مقاومت امام هادی(ع)روستای دم افشان مي باشد.