پایگاه مقاومت امام هادی(ع)روستای دم افشان

کوهپیمایی خانوادگی بمناسبت دهه فجر 94 دهه فجر مبارک کوهپیمایی خانوادگی بمناسبت هفته بسیج هفته بسیج گرامی باد. آيا ميدانستيد 44 رويداد فاجعه خونين در سرزمين منا تصاوير نادر و قديمي از حال و هواي مراسم حج مراسم تشیع و تدفین شهدای گمنام


در روز قيامت حتي از رأي سفيد نيز سؤال مي‌شود

در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی و اهمیت آن که همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بوده است، ایشان همواره گوشزد هایی را به نمایندگان ملت داشته اند.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ آنچه در زیر می خوانید گوشه هایی از رهنمودهای چند سال اخیر رهبر انقلاب به کاندیداهای مجلس شورای اسلامی است:


دانلود صوت / انتخابات مجلس نهم | آداب رقابت انتخاباتی


* اگر کسي براي نمايندگي مجلس، دهان مردم را شيرين کرد بايد رد صلاحيت شود

آدم پول پرستي؛ آدم پيشكرده‌ي قوانين و اشرار منطقه‌اي، از فقد يا ضعف نظارت استفاده كند و وارد مجلس شود و بعد بخواهد براي آن‌گونه افراد كار و تلاش كند؛ يا مثلاً - آن‌طور كه جناب آقاي جنّتي در نماز جمعه‌ي ديروز اظهار مي‌كردند - در هنگام انتخابات به او پول بدهند تا وارد مجلس شود. اگر واقعاً اين‌طور كساني را شناختيد، بي‌دريغ ردشان كنيد. اگر ديديد كساني هستند كه براي اين‌طور كارها به مردم پول مي‌دهند يا دهن مردم را شيرين مي‌كنند، بدانيد كه اين آدمها، آدمهاي نامناسبي هستند. وقتي معلوم مي‌شود كساني هستند كه به‌خاطر امور مادّي و در راه كسب متاع دنيوي مي‌خواهند مسند باارزشي را كه قانون براي مردم وضع مي‌كند، غصب كنند، بايستي جلوشان گرفته شود. معيارها هم ناظر به اين است.

بيانات در ديدار اعضاي هيأت نظارت بر انتخابات شوراي نگهبان 14/11/74


* نماينده مجلس وامدار ديگران به درد نميخورد

اگر نماينده‌اي بر سرِ كار آيد كه قبل از ورود به مجلس، خود را وامدار ديگران كرده و مجبور باشد در مجلس وام آنها را ادا كند؛ نان هايي به قرض گرفته باشد و بخواهد به مجلس كه رفت، قرض خود را ادا كند؛ به‌درد نمي‌خورد.

بيانات در خطبه‌هاي نماز جمعه (19 رمضان 1416) 20/11/74


* مبادا کسي به مجلس برود که گيرنده‌اش به سمت غرب باشد

و اما اين روزها مسائل «انتخابات» هم مطرح است. من راجع به انتخابات، مكرّر صحبت كرده‌ام و آنچه را كه بايد گفت، گفته‌ام. همه‌ي تأكيدي كه بنده در قضيه‌ي انتخابات و براي انتخاب اصلح و غيره دارم براي همين است كه اين كشور، آسان استقلال خود را به دست نياورده است. مبادا كساني به مجلس بروند كه گيرنده‌ي آنها، منتظر فرستنده‌ي قوي امريكا و غرب باشد! مبادا كساني وارد مجلس شوند كه آنتن هايشان را به آن سمت تنظيم كرده باشند؛ هر چه از آن‌جا مي‌آيد، بگيرند و در داخل به زبان ديگري منتشر و منعكس كنند! همه نگراني من از اين است.

بيانات در ديدار پرسنل و فرماندهان ارتش 28/1/75


* در روز قيامت حتي از رأي سفيد نماينده مجلس نيز سؤال مي شود

واقعاً مسئوليتِ سنگيني است. خداي متعال در روز قيامت، از يكايك دقايق و اقدامات شما در اين كار سؤال خواهد كرد. از همه‌ي آن تأييدها يا ردهايي كه مي‌كنيد، سؤال خواهد كرد. اگر تأييد نكنيد و بگوييد پس حالا كه اين قدر سخت است، كارت سفيد مي‌دهيم يا در اين مجلس بي‌طرف مي‌شويم؛ از اين هم سؤال خواهد كرد كه چرا رأي نداديد؟ بايد رأي دهيد. وقتي كه شما در امري حَكَم هستيد و براي تصميم‌گيري جهت كاري بزرگ، شما را در آن‌جا نصب كرده‌اند، بايد آن كار را انجام دهيد. اگر انجام هم ندهيد، مأخذه خواهيد شد. اوّلاً موظفيد انجام دهيد، ثانياً خوب و درست و متقن انجام دهيد. قضيه اين است. كار بسيار سنگيني است.

بيانات در ديدار با نمايندگان پنجمين دوره‌ي مجلس شوراي اسلامي 29/3/75


* تقسيم بندي افراد به چپ، راست، سنتي و مدرن، افسانه، غيرواقعي و مزخرف است

تقسيماتي كه خارجي ها از مردم مي‌كنند، اغلب خلاف واقع و دروغ است. عدّه‌اي «راست»، عدّه‌اي «چپ»، عدّه‌اي «سنتي»، عدّه‌اي «مدرن»... اينها همه‌اش حرفهاي بي‌ربط و مزخرفي است كه خارجيها القا مي‌كنند. البته يك عدّه آدمهاي ساده هم در داخل، بدشان نمي‌آيد كه بگويند ما جزو فلان دسته هستيم! خيال مي‌كنند كه اين يك افتخار است. نه آقا! جزو ملت ايران باشيد. جزو توده‌ي انقلابي مردم باشيد. جزو اين جماعت و ملت دين‌باور باشيد. اسمهاي چپ و راست و قديم و جديد و امثال اينها، افسانه است. اينها واقعيت ندارد. به دليل اين‌كه هيچ كدام از اين گروههايي هم كه آنها ذكر مي‌كنند، هيچ تفكّر مدوّني ارائه نكرده‌اند. دسته بندي گروهها با ارائه تفكّرِ مدوّن امكان‌پذير مي‌شود. در شرايط فعلي، گروههاي موجود چه تفكّر مدوّني دارند كه ادّعا شود اين با آن، اين تفاوت را دارد! كه اين مدرن است، اين نمي‌دانم چپ است، اين راست است! اينها حرفهاي بي‌معني است. حرفهاي بي‌ربطي است كه خارجيها و تبليغات بيگانه، عنوان مي‌كنند.

بيانات در ديدار پرسنل و فرماندهان ارتش 28/1/75

* تجاوز از حد قانوني و فساد اقتصادی به معناي استبداد و استکبار

يكى از بزرگترين وظايف انسان اين است كه در هرجا قرار دارد، حدّ قانونى خود را بشناسد و از آن تجاوز نكند. تجاوز از حد، عبارت است از همان مفهوم زشت و ننگين استبداد و استكبار. بزرگترين خطر براى انسان اين است كه دچار استبداد و استكبار شود. همه هم مى‏توانند به اين آفت مبتلا شوند؛ بايد مواظب خودشان باشند. البته كسانى كه تمكّن اجتماعى آن‏ها بيشتر است، بيشتر در معرض اين آفت قرار دارند. كسى كه روح استكبار دارد، اگر قدرت و پول بيشتر و مقامِ بالاتر داشته باشد، خطرش براى خود و براى مردم بيشتر است؛ لذا بايد بيشتر مواظب خود باشد. كسانى كه در جامعه دچار فساد مى‏شوند- فساد مالى، فساد اخلاقى، فساد سياسى- هم خودشان را تباه مى‏كنند، هم به مردم ضرر مى‏زنند؛ كه عامل اصلىِ آن همين است كه انسان در مقابل حدود قانون‏ و شرع، احساس تنگىِ جا كند؛ بخواهد هر مانعى را از سر راه خود بردارد. وقتى انسان خداى نكرده به اين حالت دچار شد، ديگر هيچ حدّى را نمى‏شناسد؛ در مقابل هر چيزى كه مانع دستيابى او به منافعش شود، سرِ ستيزه‏گرى دارد و جبهه‏ى مخالفت و دشمنى به خود مى‏گيرد. اين‏گونه است كه خطر در جامعه به وجود مى‏آيد. اينكه من هشدار دادم و از مسئولان درخواست كردم كه با فساد مالى مبارزه كنند، به خاطر همين است. كسى كه دچار فساد مالى مى‏شود، مشكل او فقط اين نيست كه مال مردم را مى‏خورد و بالا مى‏كشد؛ مشكل اين است كه يك جرثومه‏ى فساد، هر چيزى كه در مقابل او بايستد، مى‏خواهد با آن مبارزه كند و از همه‏ى نيروى خود براى برداشتن اين مانع بهره بگيرد. حال اين مانع اگر شرع باشد، با شرع مى‏جنگد؛ اگر قانون‏ اساسى باشد، با قانون‏ اساسى مى‏جنگد؛ اگر قوانين عادّى باشد، با قوانين عادّى مى‏جنگد. بحمد اللّه قوّه‏ى قضائيّه و بخشى از قوّه‏ى مجريّه به دنبال درخواست ما، به‏طور جدّى وارد ميدان شده‏اند. همه بايد به اين‏ها كمك كنند. هيچ‏كس نبايد از فاسد و فساد دفاع كند. هركس اين حركت قانونى و منطقىِ ضدّ فساد را تضعيف كند، از فساد حمايت و به آن كمك كرده است؛ دچار نوعى استبداد و استكبار شده است؛ يعنى سركشى در مقابل قانون‏.

بيانات در خطبه‏ هاى نماز عيد سعيد فطر 25/ 09/ 1380

* مسئولان به سِمَت خود به عنوان يک طعمه و غنيمت براي کسب دنيا نگاه نکنند

در اين‌جا اين مسائل بايد به چشم يك مسؤوليت و وظيفه‌ي محض تلقي شود. به عنوان يك كار تلقي شود؛ كاري كه سخت است و هرچه بالاتر مي‌رود سخت‌تر هم مي‌شود. بايد به عنوان يك مسؤوليت و يك تعهد به آن نگريسته شود. نه اين‌كه وقتي امكانات پيدا كرديم، آن را براي تهيه‌ي لوازم رفاه شخصي، تشريفات، اسرافها و تجملات و غيره، بهترين فرصتها تلقي كنيم. چه نمايندگي مجلس باشد، چه سمتي در دستگاههاي عالي دولتي باشد، چه مسؤوليتهاي بالاي نظامي باشد، چه مسؤوليتهاي بالاي قضايي باشد، تفاوت نمي‌كند. نبايد به اين امكانات به عنوان يك طعمه و يك غنيمت نگاه شود و بگوييم: «حالا كه رسيديم، پس ديگر بهره‌برداري كنيم!» همه چيز بايد از روي حق، از روي حساب و با روحيه‌ي بي‌اعتنايي به زخارف دنيا باشد. اگر چنين شد، راه و حركت را آسان خواهد كرد.

بيانات در ديدار كارگزاران و قشرهاي مختلف مردم، در روز ولادت حضرت اميرالمؤمنين عليه‌السّلام 17/10/71

* مديران كشور، به فكر نباشند كه آينده‌ي خودشان را تأمين كنند

يك وقت، آقاي هاشمي، شخصي را براي وزارت دعوت كرده بودند كه بيايد براي بخشي، مسئوليتي پيدا كند. پيش ايشان آمده بود و گفته بود كه من اگر بيايم وزير شوم، زندگيم لنگ مي‌ماند؛ ولي حالا زندگيم مي‌گردد! يادم نيست حالا ايشان قبول كردند و مثلاً گفتند چيزي اضافه مي‌دهيم، يا قبول نكردند. قاعدتاً اين طور است كه اگر كساني با تخصّصهاي خوب، در بخشهاي ديگر كشور بروند كار كنند، البته ممكن است زندگيشان بهتر هم بشود. زندگيهاي راحت‌تر و درآمدي بيشتري خواهند داشت. طبعاً وزارت، اين طور نيست. بر حسب قاعده، يك مقدار سطح برخورداريها را، از ديگر بخشها كمتر خواهد كرد. به اين مقدار، بسازيد. اين را تحمّل كنيد و بسازيد. به فكر نباشيد كه زندگي خودتان را تأمين كنيد. البته مي‌دانم بحمداللَّه به فكر نيستيد؛ ولي حالا آنچه كه ما به شما مي‌گوييم، در واقع براي همه‌ي مديران و مسؤولان بخشهاي گوناگون در سطوح مختلف، حجيّت دارد و بايد رعايت كنند. مديران كشور، به فكر نباشند كه آينده‌ي خودشان را تأمين كنند. همه چيز، به دست خداست. اداره‌ي زندگي و ادامه‌ي آن هم، به دست خداست. در فعاليتهاي اقتصادي، هر چه كه خودتان را دور نگه داريد و پرهيز كنيد، به نفع شما و كارتان و به نفع كشور است؛ بلكه به نظر من، از هر كاري به غير از آن كار ويژه‌ي خودتان، اجتناب كنيد، براي اين‌كه بتوانيد كار خودتان را انجام دهيد.



:: برچسب‌ها: بیانات, رهبری, روز, قیامت, رای, سفید, دانلود, انتخابات, مجلس, نهم, ,

نویسنده : فریدون تاریخ : 2 / 12 / 1390

بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در باب

انتخابات باید سالم باشد، رقابتى باشد. رقابت غیر از خصومت است، رقابت غیر از تهمت‌زنىِ متقابل است... رقابت این نیست که کسى اثبات خود را متوقف بر نفى دیگرى بداند. رقابت این نیست که کسانى بیایند براى جلب نظر مردم، وعده‌هاى خلاف قانون اساسى، خلاف قوانین عادى بدهند؛ اینها نباید باشد.
نامزد انتخابات باید با قصد خدمت وارد شود. اگر با قصد قدرت‌طلبى و جمع‌کردن پول و مسائل گوناگون و انگیزه‌هاى ناسالم دیگر وارد شود، به کشور خدمت نمیکند.
آن نماینده‌ى مجلسى که با پول فلان شرکت و فلان کمپانى و فلان ارباب و فلان پولدار توى مجلس بیاید، مجبور است آنجائى که آنها لازم میدانند، قانون جعل کند، قانون بردارد، توسعه و تضییق در قانون بکند. این نماینده به درد مردم نمیخورد.
نه باید به مراکز ثروتهاى شخصى متصل بود، و نه به طریق اولى‌ به ثروتهاى عمومى. کسى بیاید از پول بیت‌المال مصرف کند، براى اینکه به وکالت مجلس برسد؛ این دو برابر اشکال دارد، اشکال مضاعف دارد.
بیانات در دیدار مردم قم به مناسبت سالروز 19 دی - 1390/10/19

 

http://leader-khamenei.com/images/stories/download..l-k.ir.gifدانلود تمام سخنراني رهبري در ديدار با با نمايندگان مجلس / WORD

بخشی از بیانیات امام خمینی(ره) در باب "عقلانیت":

- جمعیت و یا ملتی اگر بخواهند موفق باشند، علاوه بر اینکه برای خدا باید کار کنند و از دیگران چشمداشتی نداشته باشند، باید با مردم باشند. بدون مردم نمی‏شود کار کرد و موفقیت حاصل نمی‏شود.

دیداراعضای شورای مرکزی جهاد سازندگی و روحانیون استانها
1361/06/17

- کاری بکنید که دل مردم را به دست بیاورید. پایگاه پیدا کنید در بین مردم. وقتی پایگاه پیدا کردید، خدا از شما راضی است؛ ملت از شما راضی است؛ قدرت در دست شما باقی می‏ماند، و مردم هم پشتیبان شمایند.

دیدار با پرسنل شهربانی کاشان - 1358/03/06


بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در باب "عدالت":

- عنصر عدالت باید نابرخورداران از فرصت‌ها و توانائی‌هاى کشور را، از این مواهب الهى و عمومى برخوردار سازد. مجلس که پدیدآورنده‏ى نرم‏افزار اصلى حرکت کشور است باید لحظه‏‌ای از این تکلیف غفلت نورزد

1387/03/07. پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت آغاز به کار هشتمین دوره‌ی مجلس شورای اسلامی


بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در باب "عدالت":

- بدیهى است که بدون معنویت و بدون عقلانیت، عدالت تحقق پیدا نمى‏کند اگر معنویت نشد، عدالت تبدیل مى‏شود به ظاهرسازى و ریاکارى؛ اگر عقلانیت نشد، عدالت اصلًا تحقق پیدا نمى‏کند و آن چیزى که انسان تصور مى‏کند عدالت است، مى‏آید و جاى عدالت واقعى را مى‏گیرد

بیانات در دیدار رئیس‌جمهوری و اعضاى هیئت دولت1387/06/02


در اینجا پاسداری این است که؛ این حکومت، حکومت «عدل» باشد، و «پاسداری از عدالت» باشد. پاسداری از عدالت این است که؛ پاسدار خودش موصوف به عدالت باشد تا بتواند پاسداری از عدالت کند. عدالت اسلامی از خود انسان شروع می‏شود تا همه جا: عدالت در خود انسان، عدالت با رفیق، عدالت با همسایه، عدالت با هم محله، عدالت با همشهری، عدالت با هم استانی، عدالت با هم مملکتی، عدالت با همسایه‏های کشورهایی که با ما هستند، عدالت با هم? بشر، اگر این معنا حاصل نشود، نه حکومت اسلامی است، نه پاسدارش پاسدار اسلام.
پرسنل کمیته انقلاب اسلامی منطقه دوازده تهران- 06/04/1358 – قم



اگر ما هم بخواهیم حقیقتاً از متمسکین به ولایت امیرالمؤمنین باشیم، باید خودمان و محیط زندگیمان را به عدل نزدیک کنیم. بزرگ‌ترین نمونه این است که هرچه بتوانیم، استقرار عدل کنیم. چون دامنه‌ى عدالت نامحدود است
دیدار اقشار مختلف مردم و مسئولان نظام به مناسبت عید سعید غدیر خم 1381/12/01


خداى متعال در مورد دشمنان میگوید: «و لا یجرمنّکم شنآن قوم على الّا تعدلوا اعدلوا هو اقرب للتّقوى» اگر با کسى دشمنید، این دشمنى موجب نشود که نسبت به او بى‌انصافى کنید، بى‌عدالتى کنید؛ حتّى نسبت به دشمن؛ بى‌عدالتى‌ها را همه کنار بگذارند؛ بى‌انصافى‌ها را همه کنار بگذارند؛ همه در زیر پرچم نظام اسلامى و جمهورى اسلامى جمع بشوند؛ اصولى وجود دارد، به آن اصول همه پابندى خودشان را اعلام بکنند.

دیدار شرکت‌کنندگان مسابقات‌ قرآن، 3/5/88


بيانات امام خميني (ره) :

مبنای جمهوری اسلامی بر عدالت اجتماعی است و حسن روابط با همه کشورها، با احترام متقابل.
23/04/1358 عدالت و حسن روابط، مبنای جمهوری اسلامی - کارگران و متخصصان کره جنوبی در شهرک صنعتی البرز قم

برنامه جمهوری اسلامی این است که یک دولت و مجلسی به وجود بیاید که با همه قشرها به عدالت رفتار کند؛ و امتیاز بین قشرها ندهد، مگر به امتیازات انسانی که خود آنها دارند.

قم- 23/04/1358



بخشی از بیانات امام خمینی(ره) در زمینه "عدالت"

و مجلس که از مقامات بلند یا بلندترین مقام کشوری است ،چنانچه الگو قرار داد آن چیزی که امیرالمومنین می خواست ، و آن عدالتی را که آن درهمان برهه کمی که به او مجال دادند - خیلی کم مجال پیدا کرد - اگر الگو قرار بدهند آن رابرای اینکه احکام را و اموری که باید محول به آنهاست به آن نحو اجرا بکنند، به آن نحوتصویب بکنند و دقت بکنند، آن وقت می شود گفت که مجلس ما هم از متمسکین به امیرالمومنین هستند

«جلد هجدهم - صفحه : 154»

حکومتهای اسلامی حکومتهای عدالت است . برای عدالت آمده اند.حکومتها نیامدند که به مردم بزرگی بفروشند. حکومتها خدمتگزار باید باشند. اگر ازخدمتگزاری تخلف بکنند خلاف موازین اسلام است.

«جلد یازدهم - صفحه : 265»



بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در باب "عدالت"

- عدالت اجتماعى، در سایه اصلاح انسان، نفوس و بواطن و در سایه توجّه به خدا و ذکر، حاصل خواهد شد

ملاک وجود و عدم عدالت اجتماعى، استقرار حاکمانه عدالت اجتماعى است. در جامعه‏اى که قانون و حکمروایى عادلانه است، حکمران عادل است و نیّت، نیّت عدالت است، حرکت عمومى به سمت عدالت اجتماعى است.
اساس جامعه نظام جمهورى اسلامى، «لیقومَ النّاس بالقسط(5)» است. هدف، عدالت و قسط اجتماعى است. جامعه، زمانى به صلاح، آبادانى، عمران و نجات حقیقى خواهد رسید که این تأمین شود.
دنیاى غرب، ممکن است بیست تا چهل سال پیش این‏طور نبوده است؛ اما اکنون گرفتاریهاى زندگى مادّى، گریبان آن را گرفته است. دلیل آن، این است که به معنویّت و عدالت اجتماعى توجّه نکرده است.
بیانات مقام معظّم رهبرى در دیدار کارگزاران، در روز «عید مبعث1374/09/29

- بحث عدالت بایستى به یک گفتمان نخبگانى تبدیل شود اولاً به شهادت قرآن، ادیان هدف خودشان را عدالت قرار دادند: «لقد ارسلنا رسلنا بالبیّنات و انزلنا معهم الکتاب و المیزان لیقوم النّاس بالقسط»

انبیاء در طول تاریخ در کنار مظلومان قرار گرفته‌اند؛ یعنى براى عدالت عملاً پیکار کردند
حکما درباره‌ى عدالت حرف زدند؛ اما خیلى اوقات مثل بسیارى از روشنفکرانِ گوناگون حرفهائى میزنند، ولى در مقام عمل وارد میدان نمیشوند. بنابراین آن کسانى که از عدالت محروم بودند، اولین گروندگان به پیغمبران هم هستند.
آن چیزى که ما دنبالش هستیم، عدالت حداکثرى است؛ نه صرفاً در یک حد قابل قبول؛ نه، ما دنبال عدالت حداکثرى هستیم؛ ما میخواهیم ظلم در جامعه نباشد
در میان نخبگان، در میان مسئولان، در میان مردم، بخصوص در بین نسلهاى تازه، باید عنوان عدالت و مسئله‌ى عدالت، به عنوان یک مسئله‌ى اصلى، به طور دائم مطرح باشد.
اگر بخواهیم فاصله‌ى بین آنچه که از عدالت لازم داریم و باید باشد و آن وضعیت کنونى را - وضعیتى که فعلاً مستقر است - کم کنیم، بایستى به روشها و راهکارهاى جدید و مؤثر دست پیدا کنیم. باید بدانیم شیوه‌هاى کاربردى عدالت چه چیزهائى است؛ یعنى زمان آزمون و خطا را سپرى شده بدانیم.
در مرحله‌ى نظرى و نظریه‌سازى، باید از منابع اسلامى و از متون اسلامى، نظریه‌ى ناب اسلام در باب عدالت به دست بیاید. نمیخواهیم از مونتاژ و کنار هم چیدن نظریات گوناگونِ متفکرین و حکمائى که در این زمینه حرف زدند، یک نظریه به وجود بیاوریم و تولید کنیم. یعنى در این قضیه باید جداً از التقاط جلوگیرى کرد
در عدالت «باید» وجود دارد؛ یعنى از نظر اسلام، عدالت‌ورزى یک وظیفه‌ى الهى است؛ در حالى که در مکاتب غربى اینجور نیست
یکى از مهمترین کارها در عرصه‌ى نظرى این است که ما عدالت‌پژوهى را در حوزه و دانشگاه به عنوان یک رشته‌ى تعریف شده‌ى علمى بشناسیم، که این امروز وجود ندارد؛ نه در حوزه وجود دارد، نه در دانشگاه
یکى از کارهاى مهم نظرى ما این است که شاخصهاى عدالت را پیدا کنیم.
عدالت را یک معیار و یک سنجه‌ى اساسى در قانونگذارى بدانیم. این نکته، قابل توجه نمایندگان محترم مجلس و شوراى نگهبان است که در قانونگذارى بالخصوص به مسئله‌ى عدالت و همچنین رصد دائمى آن توجه شود.
در مسئله‌ى عدالت، اعتقاد به مبدأ و معاد، یک نقش اساسى دارد؛ ما از این نباید غفلت کنیم. نمیتوان توقع داشت که در جامعه عدالت به معناى حقیقى کلمه استقرار پیدا کند، در حالى که اعتقاد به مبدأ و معاد نباشد. هر جا اعتقاد به مبدأ و معاد نبود، عدالت یک چیز سربار، تحمیلى و اجبارى بیش نخواهد بود
بیانات در دومین نشست اندیشه‌هاى راهبردى‌1390/02/27




:: برچسب‌ها: بیانات , رهبر, معظم, انقلاب , باب, ,

ادامه مطلب...
نویسنده : فریدون تاریخ : 2 / 12 / 1390

مصاحبه منتشر نشده امام خمینی(ره) درباره انتخابات مجلس

نزدیک شدن به انتخابات دوره نهم مجلس شورای اسلامی بهانه خوبی است تا دیدگاه های حضرت امام خمینی(ره) در این باره مرور شود.

خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران» با بازخوانی نظرات ایشان در قالب مصاحبه ای مجازی گزارشی در این باره ارسال کرده است که در ذیل می آید:

مقدمه:
حكومت اسلامى حكومتى‏ است كه اولًا صد در صد متكى به آراى ملت باشد؛ به شيوه‏اى كه هر فرد ايرانى احساس كند كه با رأى خود سرنوشت خود و كشور خود را مى‏سازد. و چون اكثريت قاطع اين ملت مسلمانند بديهى است كه بايد موازين و قواعد اسلامى در همه زمينه‏ها رعايت شود. كسانى كه سابقه خيانت دارند و بر خلاف معيارهاى اسلامى تجاوز به حقوق ديگران كرده‏اند، حق دخالت در اين حكومت را ندارند.( 24 دى 1357)


جنگ امروز ما، جنگ با اسرائيل نيست؛ جنگ ما، جنگ با عربستان و شيوخ خليج فارس نيست؛ جنگ ما، جنگ با ابرقدرتهاى شرق و غرب نيست؛ جنگ ما، جنگ مكتب ماست عليه تمامى ظلم و جور؛ جنگ ما جنگ اسلام است عليه تمامى نابرابريهاى دنياى سرمايه دارى و كمونيزم؛ جنگ ما جنگ پابرهنگى عليه خوشگذرانيهاى مرفهين و حاكمان بى‏درد كشورهاى اسلامى است. اين جنگ سلاح نمى‏شناسد، اين جنگ محصور در مرز و بوم نيست، اين جنگ، خانه و كاشانه و شكست و تلخى كمبود و فقر و گرسنگى نمى‏داند. اين جنگ، جنگ اعتقاد است، جنگ ارزشهاى اعتقادى- انقلابى عليه دنياى كثيف زور و پول خوشگذرانى است. جنگ ما، جنگ قداست، عزت و شرف و استقامت عليه نامردميهاست.( 13/ 4/ 67)

سوال خبرنامه دانشجویان ایران: با توجه به نزدیک شدن به دوره نهم مجلس شورای اسلامی توصیه شما به مردم برای انتخاب کاندیدا ها چیست؟


*مردم می بایست  با بصيرت و درايت و تحقيقْ كانديداها را شناسايى كرده، و به‏ سوابق و روحيات و خصوصيات دينى- سياسى نامزدهاى انتخاباتى توجه نمايند. مردم شجاع ايران با دقت تمام به نمايندگانى رأى دهند كه متعبد به اسلام و وفادار به مردم باشند و در خدمت به آنان احساس مسئوليت كنند، و طعم تلخ فقر را چشيده باشند، و در قول و عمل مدافع اسلام پابرهنگان زمين، اسلام مستضعفين، اسلام رنجديدگان تاريخ، اسلام عارفان مبارزه جو، اسلام پاك طينتان عارف، و در يك كلمه، مدافع اسلام ناب محمدى- صلى اللَّه عليه و آله و سلم- باشند. و افرادى را كه طرفدار اسلام سرمايه دارى، اسلام مستكبرين، اسلام مرفهين بى‏درد، اسلام منافقين، اسلام راحت طلبان، اسلام فرصت طلبان، و در يك كلمه، اسلام امريكايى هستند طرد نموده و به مردم معرفى نمايند.


و از آنجا كه مجلس خانه همه مردم و اميد مستضعفين است، در شرايط كنونى نبايد كسى انتظار داشته باشد كه حتماً نمايندگان بايد از گروه و صنف خاصى باشند. بايد توجه داشت كه هنوز خيلى از مسائل وجود دارد كه به نفع محرومين بايد حل و فصل شود. و تميز بين كسانى كه در تفكر خود خدمت به اسلام و محرومان را اصل قرار داده‏اند، با ديگران كار مشكلى نيست.(11 فروردين 1367)


سوال خبرنامه دانشجویان ایران: ویژگی نماینده متعهد  که برای مجلس مناسب باشد چیست؟ و بهتر بپرسیم مردم چگونه می توانند نماینده متهد را شناسایی کنند؟


*نماینده متعهد كسى است كه تقوا داشته باشد، نه ثروت و مال و قدرت. همه مديران و كارگزاران و رهبران و روحانيون نظام و حكومت عدل موظفند كه با فقرا و مستمندان و پابرهنه‏ها بيشتر حشر و نشر و جلسه و مراوده و معارفه و رفاقت داشته باشند تا متمكنين و مرفهين، و در كنار مستمندان و پابرهنه‏ها بودن و خود را در عرض آنان دانستن و قرار دادن، افتخار بزرگى است كه نصيب اوليا شده و عملًا به شبهات و القائات خاتمه مى‏دهد، كه بحمد اللَّه در جمهورى اسلامى ايران، اساس اين تفكر و بينش در حال پياده شدن است.


سوال خبرنامه دانشجویان ایران: شما در سخنان خود به همنشینی با پا برهنگان اشاره کردید و ما دانشجویان امروز می خواهیم بدانیم که در اصل جایگاه مبارزه با فقر و فساد و تبعیض در جمهوری اسلامی  چیست؟


*اساس كار يك جمهورى اسلامى، تأمين استقلال مملكت و آزادى ملت و مبارزه با فساد و فحشا و تنظيم و تدوين قوانين است كه در همه زمينه‏هاى اقتصادى، سياسى، اجتماعى و فرهنگى با توجه به معيارهاى اسلامى، اصلاحات لازم را به عمل آورد. اين اصلاحات با مشاركت كامل همه مردم خواهد بود. و هدفش قبل از هر چيز از بين بردن فقر و اصلاح شرايط زندگى براى اكثريت قاطع مردم ماست كه از همه جهت مورد ظلم واقع شده‏اند( 11 آذر 1357)


اسلامِ بزرگ تمام تبعيضها را محكوم نموده و براى هيچ گروهى ويژگى خاصى قرار نداده؛ و تقوا و تعهدِ به اسلام، تنها كرامت انسانهاست. و در پناه اسلام و جمهورى اسلامى، حق اداره امور داخلى و محلى و رفع هر گونه تبعيض فرهنگى و اقتصادى و سياسى متعلق به تمام قشرهاى ملت است،( 26 آبان 1358)


سوال خبرنامه دانشجویان ایران: در نگاه شما سرمایه داری و رفاه طلبی بسیار مذموم است علت این امر چیست؟


تمام اين فسادهايى كه ملاحظه مى‏كنيد از ناحيه اين طبقه بالاست كه در مردم سرايت كرده است يعنى قهرى است كه وقتى كه اين طبقه بالا آن بالاها هستند و براى سگشان هم اتومبيل مثلًا چهار صد هزار تومانى دارند، اين طبقه ضعيف ديگر تحملشان از بين مى‏رود از اين جهت بايد اين طبقه بالا اگر بخواهند ملت را راضى بكنند از آن بالا يك قدرى پايين بيايند، مردم هم راضيند كه يك خورده بالا باشند اما مردم راضى نيستند اين طور باشد، نمى‏شود اين طور.(23 ارديبهشت 1358)


ملت عزيز ما كه مبارزان حقيقى و راستين ارزشهاى اسلامى هستند، به خوبى دريافته‏اند كه مبارزه با رفاه طلبى سازگار نيست؛ و آنها كه تصور مى‏كنند مبارزه در راه استقلال و آزادى مستضعفين و محرومان جهان با سرمايه دارى و رفاه طلبى منافات ندارد با الفباى مبارزه بيگانه‏اند. و آنهايى هم كه تصور مى‏كنند سرمايه داران و مرفهان بى‏درد با نصيحت و پند و اندرز متنبه مى‏شوند و به مبارزان راه آزادى پيوسته و يا به آنان كمك مى‏كنند آب در هاون مى‏كوبند. بحث مبارزه و رفاه و سرمايه، بحث قيام و راحت طلبى، بحث دنياخواهى و آخرت‏جويى دو مقوله‏اى است كه هر گز با هم جمع نمى‏شوند. و تنها آنهايى تا آخر خط با ما هستند كه درد فقر و محروميت و استضعاف را چشيده باشند. فقرا و متدينين بى‏بضاعت گردانندگان و برپادارندگان واقعى انقلابها هستند. ما بايد تمام‏ تلاشمان را بنماييم تا به هر صورتى كه ممكن است خط اصولى دفاع از مستضعفين را حفظ كنيم. مسئولين نظام ايرانِ انقلابى بايد بدانند كه عده‏اى از خدا بيخبر براى از بين بردن انقلاب هر كس را كه بخواهد براى فقرا و مستمندان كار كند و راه اسلام و انقلاب را بپيمايد فوراً او را «كمونيست» و «التقاطى» مى‏خوانند. از اين اتهامات نبايد ترسيد. بايد خدا را در نظر داشت. ما براى احقاق حقوق فقرا در جوامع بشرى تا آخرين قطره خون دفاع خواهيم كرد( 29 تير 1367)



سوال خبرنامه دانشجویان ایران: این وظیفه ( یعنی بر طرف کردن فقر ) بر عهده کیست؟ و راهکار این موضوع را در چه می بینید؟


*اين به عهده علماى اسلام و محققين و كارشناسان اسلامى است كه براى جايگزين كردن سيستم ناصحيح اقتصاد حاكم بر جهان اسلام، طرحها و برنامه‏هاى سازنده و دربرگيرنده منافع محرومين و پابرهنه‏ها را ارائه دهند و جهان مستضعفين و مسلمين را از تنگنا و فقر معيشت به درآورند. البته پياده كردن مقاصد اسلام در جهان و خصوصاً برنامه‏هاى اقتصادى آن و مقابله با اقتصاد بيمار سرمايه دارى غرب و اشتراكى شرق، بدون حاكميت همه جانبه اسلام ميسر نيست و ريشه كن شدن آثار سوء و مخرب آن، چه بسا بعد از استقرار نظام عدل و حكومت اسلامى همچون جمهورى اسلامى ايران نيازمند به زمان باشد، ولى ارائه طرحها و اصولًا تبيين جهت‏گيرى اقتصاد اسلام در راستاى حفظ منافع محرومين و گسترش مشاركت عمومى آنان و مبارزه اسلام با زراندوزان، بزرگترين هديه و بشارت آزادى انسان از اسارت فقر و تهيدستى به شمار مى‏رود و بيان اين حقيقت كه صاحبان مال و منال در حكومت اسلام هيچ امتياز و برترى‏اى از اين جهت بر فقرا ندارند و ابداً اولويتى به آنان تعلق نخواهد گرفت، مسلّم راه شكوفايى و پرورش استعدادهاى خفته و سركوب‏شده پابرهنگان را فراهم مى‏كند.( 6 مرداد 1366)


سوال خبرنامه دانشجویان ایران: نقش مسئولین در امر مبارزه با فقر و فساد و تبعیض چیست؟


*مسئولين محترم كشور ايران على رغم محاصرات شديد اقتصادى و كمبود درآمدها، تمامى كوشش و تلاش خود را صرف فقرزدايى جامعه بکنند و همه آرمان و آرزوى ملت و دولت و مسئولين كشور ما است كه روزى فقر و تهيدستى از جامعه ما رخت بربندد و مردم عزيز و صبور و غيرتمند كشور از رفاه در زندگى مادى و معنوى برخوردار باشند. خدا نياورد آن روزى را كه سياست ما و سياست مسئولين كشور ما پشت كردن به دفاع از محرومين و رو آوردن به حمايت از سرمايه دارها گردد و اغنيا و ثروتمندان از اعتبار و عنايت بيشترى برخوردار شوند. معاذ اللَّه كه اين با سيره و روش انبيا و امير المؤمنين و ائمه معصومين- عليهم السلام- سازگار نیست این از برکات انقلاب ماست كه همواره به حمايت از پابرهنگان برخاسته است و شعار دفاع از حقوق مستضعفان را زنده كرده است. (6 مرداد 1366)


سوال خبرنامه دانشجویان ایران: شما در بیانات خود به تحریم دشمن علیه ایران اشاره کردید به نظر شما اساسا علت این که روز به روز تحریم ها و فشار ها علیه ایران اسلامی بیشتر می شود چیست ؟ریشه این اقدامات دشمن را در چه می بینید؟


*از آنجا كه محروميت‏زدايى، عقيده و راه و رسم زندگى ما است، جهانخواران در اين مورد هم ما را آرام نگذاشته‏اند و براى ناتوان ساختن دولت و دست‏اندركاران كشور ما حلقه‏هاى محاصره را تنگتر كرده‏اند و بغض و كينه و ترس و وحشت خود را در اين حركت مردمى و تاريخى تا مرز هزاران توطئه سياسى- اقتصادى ظاهر ساخته‏اند و بدون شك جهانخواران به همان ميزان كه از شهادت طلبى و ساير ارزشهاى ايثارگرانه ملت ما واهمه دارند، از گرايش و روح اقتصاد اسلام به طرف حمايت از پابرهنگان در هراسند و مسلّم هر قدر كشور ما به طرف فقرزدايى و دفاع از محرومان حركت كند، اميد جهانخواران از ما منقطع و گرايش ملتهای جهان به اسلام زيادتر مى‏شود و مسئولين و مردم توصيه نمايند كه ما نبايد گرايش و توجه بى‏شائبه محرومين را به انقلاب و حمايت بي دريغ آنان را از اسلام فراموش كنيم و بدون جواب بگذاريم.(6 مرداد 1366)


سوال خبرنامه دانشجویان ایران: آن چیزی که از این تحریم ها به خصوص در سیاست تحریم نفت ایران که اخیرا در اتحادیه اروپا تصویب شد  برداشت می شود این است که دشمن می خواهد با فشار آوردن و انواع تحریم ها جمهوری اسلامی ایران را مجبور به عقب نشیننی از آرمان ها کند .


*ايران امكانات و ظرفيتهاى مختلف و فراوانى براى رشد اقتصادى دارد كه اگر نفت هم نباشد بتواند در رشد خود و از بين بردن فقر پيروز شود. از قبيل معادن مختلف كه در صنايع اهميت زيادى دارد و همچنين امكانات كشاورزى و دامدارى و مهمتر از همه، وجود استعدادهاى سرشار و خلاق انسانى. و نفت را در ضمن اينكه به هر كس كه مشترى باشد و با رعايت عدل و انصاف از ما بخرد و پول آن را بدهد مى‏فروشيم، سعى هم خواهيم كرد كه از خود نفت در صنايع مختلف استفاده كنيم.( 19 دى 1357)


سوال خبرنامه دانشجویان ایران: در آخر توصیه شما برای ایران امروز و جوانان در آستانه انتخابات دوره نهم  چیست؟


اينك به مرحله حساسى از دوران انقلاب اسلامى خود رسيده‏ايم. دورانى كه بايد از ثمرات انقلابمان مردم محروم و ستمديده ايران بهره‏مند شوند؛ دورانى كه بايد شكوه نظام عدل اسلامى را لمس كنيد؛ دورانى كه همه بايد دست به دست هم بدهيم تا ريشه فقر و استضعاف را بركنيم. شما مردم شريف ايران در جريان مبارزه با استعمار و استثمار پيروزى بزرگى به دست آورديد و توانستيد با اتكال به خداى متعال و وحدت كلمه و مشاركت همه قشرها بر طاغوت زمان غلبه كنيد و پشت ابرقدرتها را بلرزانيد. اكنون نيز با خوديارى و همكارى براى مبارزه عليه فقر و محروميت بسيج شويد، و با تأييد الهى به نجات مردم مستضعف كمر همت ببنديد( 21 فروردين 1358)


منبع : رجا



:: برچسب‌ها: مصاحبه, منتشر, نشده, امام, خمینی, انتخابات, دشمن, اسلام, ,

نویسنده : فریدون تاریخ : 2 / 12 / 1390

بیانات مقام معظم رهبری

مقام معظم رهبری:

هر کس به استحکام این نظام و به اسلام و ملت ایران علاقه مند است برای او عقلا و شرعا واجب است در انتخابات شرکت کند .



:: برچسب‌ها: بیانات, مقام, معظم, رهبری, انتخابات, ,

نویسنده : فریدون تاریخ : 2 / 12 / 1390



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به پایگاه مقاومت امام هادی(ع)روستای دم افشان مي باشد.